Στεφανος Καραούλης

Εταιρία: Stephane Studio

Εμφάνιση στοιχείων επικοινωνίας

Προφίλ:

Ο φωτογράφος Στέφανος Καραούλης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.

Σπούδασε Οικονομικές και Θεολογικές Επιστήμες, πραγματοποιώντας, επίσης, μεταπτυχιακές σπουδές στην Ιατρική Σχολή Αθηνών, στον τομέα του περιβάλλοντος και της υγείας.

Ωστόσο, προερχόμενος από "φωτογραφική" οικογένεια ασχολήθηκε από πολύ μικρή ηλικία με την τέχνη της φωτογραφίας. Από την ηλικία των δεκατριών χρόνων ξεκίνησε να βοηθά τον πατέρα του Ιωάννη Καραούλη, έναν έμπειρο επαγγελματία φωτογράφο, ο οποίος ήταν εκείνη την περίοδο μια ηγετική φυσιογνωμία στο χώρο της φωτογραφίας. Σύντομα έγινε εμφανές στον νεαρό Στέφανο ότι η καλλιτεχνική φωτογραφία θα γινόταν η βασική του αγάπη και ο κεντρικός τομέας των ενδιαφερόντων του.

Η είσοδος της ψηφιακής τεχνολογίας στον τομέα της φωτογραφίας γάμου, του επέτρεψε να επωφεληθεί πλήρως από τις νέες δυνατότητες που έφερνε το νέο αντικείμενο, εμπλουτίζωντας τις γνώσεις του και διαφοροποιώντας καλλιτεχνικά τις εικόνες του.

Ο Στέφανος Καραούλης και το Stephane Studio Wedding and Portrait Photographers προσφέρουν φωτογραφίες γάμου, βάπτισης, ποτραίτου και νεογέννητων μωρών.
Ο Στέφανος Καραούλης πιστεύει ότι αυτές οι στιγμές είναι μακράν οι πιο αγαπημένες, αλλά και οι πιο καθοριστικές στη ζωή δύο ανθρώπων και της οικογένειας γενικότερα. "Συλλαμβάνει" εικόνες που δείχνουν την έντονη σχέση μεταξύ του γαμπρού και της νύφης, της οικογένειας και του μικρού μωρού τους, του ανθρώπου με τον ίδιο του τον εαυτό.
"Ένα ποτραίτο θα πρέπει να αντικατοπτρίζει κάτι περισσότερο απ' ότι ένα πρόσωπο μοιάζει. Η φωτογραφία πρέπει να απεικονίσει την αγαθή προσωπικότητα ενός παιδιού, την αγάπη μιας οικογένειας, τον έρωτα ενός ζευγαριού...".

Απόλυτα αφοσιωμένος σ΄αυτό που κάνει, επικεντρώνεται γύρω από το ζευγάρι, το μωρό, την οικογένεια.
Όσοι έχουν συνεργαστεί μαζί του εκτιμούν την καθοδήγηση που παρέχει σε όλη τη διαδικασία της λήψης των φωτογραφιών. Επιλέγουν το στούντιό του και τον ίδιο προσωπικά ψάχνοντας για τη φωτογραφία εκείνη που είναι καλλιτεχνική, μοντέρνα και διαχρονική. Παράλληλα ανακαλύπτουν μια προσαρμοσμένη, περιπετειώδη και μοναδική εμπειρία φωτογράφησης που δεν θα βρουν πουθενά αλλού. Μια εμπειρία γεμάτη "φρέσκιες" εικόνες που απεικονίζουν και αναδεικνύουν τη κάθε προσωπικότητα ξεχωριστά.

Μέρη της Ελλάδας, όπως η Σαντορίνη, η Μύκονος, η Κρήτη, η Πάρος, η Φολέγανδρος, η Αστυπάλαια,
η Σκόπελος, η Σάμος, ο Πόρος, η Αίγινα, το Ναύπλιο, το Πήλιο,η Αράχωβα, η Θεσσαλονίκη, η Σπάρτη και η Μονεμβασιά, είναι μερικά από αυτά που έχει επισκεφτεί για τη φωτογράφηση γάμων, βαπτίσεων, διαφόρων events και λοιπών κοινωνικών εκδηλώσεων.