Παύλος (Pavlito) Καραμάνος

Εταιρία: ANAMNHSEIS STUDIO

Εμφάνιση στοιχείων επικοινωνίας

Προφίλ:

Η αγάπη μου για την φωτογραφία ξεκίνησε από τα παιδικά μου χρόνια, όταν εκτύπωσα τις πρώτες φωτογραφίες που τράβηξα με την πρώτη φωτογραφική μου μηχανή (αυτές που έπαιρναν φιλμ κασέτα).
Από τότε ο έρωτας και ο ενθουσιασμός για κάθε "κάδρο" μου παρέμειναν σταθερά.
Ουσιαστικά όμως ξεκίνησα να φωτογραφίζω το 1985. Σαν χθες θυμάμαι την χαρά μου, όταν έπιασα στα χέρια μου την πρώτη μου "σοβαρή" φωτογραφική μηχανή. Ήταν μία Zenith 12xp. Θυμάμαι δε, ότι μου έκανε τρομερή εντύπωση το φωτόμετρο που είχε. Αγόρασα φακό vivitar series 1, 70-210mm αν θυμάμαι καλά.
Ακόμη έχω καδραρισμένη την πρώτη μου καλή φωτογραφία με το σετ αυτό.
Ο πρώτος γάμος που φωτογράφισα στην καριέρα μου, ήταν στην Πάτρα το 1991. Ευτυχώς ήμουν δεύτερος φωτογράφος, διότι την ώρα που πήγα να βιδώσω το φλας στην φωτογραφική, μου έπεσε το φλας και έσπασε το hot shoe. (Είναι αυτό το ¨πεδιλάκι" που θηλυκώνει στην φωτογραφική μηχανή.) Έτσι κρατώντας το φλας με το αριστερό χέρι, την φωτογραφική με το δεξί μου και μετρώντας 1,2,3 προσπαθούσα να τα συγχρονίσω. Την επόμενη μέρα αγόρασα δεύτερη φωτογραφική μηχανή & δεύτερο φλας.
Το 1996, έκανα μία παύση και (δυστυχώς) τα πούλησα όλα. Γρήγορα όμως ο "έρωτας" φούντωσε και πάλι. Δεν κρατήθηκα πολύ και σε λίγες μέρες αγόρασα την πρώτη μου ψηφιακή φωτογραφική μηχανή.
Εκεί ο έρωτας έγινε παράφορος και έφτασε σχεδόν στην παράνοια. Η εμπειρία όμως δεν μου έφτανε και έτσι φοίτησα και τελείωσα σχολή φωτογραφίας.
Από τότε ξέχασα όλα μου τα hobbies και αθλήματα (αυτοκίνητα, motocross, bowling, ιστιοπλοϊα, κλπ). Το μόνο που δεν μπόρεσε να νικήσει αυτός ο έρωτας είναι ο άλλος μου έρωτας, ο χορός.
Συνεχίζοντας την πορεία μου, συνεργάστηκα με διάφορους φωτογράφους και φωτογραφεία, μαθαίνοντας συνεχώς ότι δεν μαθαίνει κάποιος σε μία σχολή. Αρχικά σε δεξιώσεις και παιδικά πάρτυ, αργότερα σε συνέδρια και δεξιώσεις, μετά 2ος σε μυστήρια. Μέχρι που έφτασε η μέρα και μου είπαν να πάω σε γάμο σαν κύριος φωτογράφος. Τα χέρια μου έτρεμαν και τα πόδια μου λύγιζαν. Δύο βράδια πριν δεν κοιμόμουν από το άγχος μου. Μέχρι που μπήκα στην εκκλησία. Εκεί σταμάτησαν όλα & πήγαν τα πάντα μία χαρά.
Έτσι άρχισε η καριέρα μου σαν φωτογράφος μυστηρίων.
Στη φωτογραφία μου και σε όλη την δουλειά μου, με ενδιαφέρει το αυθόρμητο, το απλοϊκό, το πραγματικό. Προτιμώ να πιάσω το δάκρυ της μάνας που παντρεύει το παιδί της, παρά να δημιουργήσω το τέλειο ηλιοβασίλεμα με το όποιο πρόγραμμα στον υπολογιστή. Στη δουλειά μου, δεν θα δείτε ποτέ εξωπραγματικές φωτογραφίες με μοντέλα στημένα επί ώρες για να δημιουργήσω την εικόνα που θα θέλατε να δείτε για να πείτε "ουάου" και που δεν πρόκειται να δείτε στο δικό σας άλμπουμ. Όλες οι φωτογραφίες που θα δείτε είναι πραγματικές και ορισμένες από τις αγαπημένες μου, μπορεί να μην έχουν καν τις σωστές ρυθμίσεις στην μηχανή, γιατί έτσι το είδα και έτσι το τράβηξα. Ένα δευτερόλεπτο μετά, δεν θα ήταν το ίδιο κάδρο, η ίδια φωτογραφία, δεν θα είχε το ίδιο συναίσθημα, δεν θα ήταν η ίδια ανάμνηση. Γι' αυτό οι φίλοι και οι γνωστοί με φωνάζουν "paparazzi".
Άνοιξα κατάστημα το οποίο όμως λειτούργησα λιγότερο από ένα χρόνο, διότι δεν με ενδιέφερε η εκτύπωση & πώληση της φωτογραφίας και συναφών ειδών.
Με ενδιέφερε και με ενδιαφέρει η δημιουργία της φωτογραφίας, η απαρχή της ανάμνησης.

Οι υπηρεσίες που προσφέρω δεν είναι μόνο σε ότι έχει σχέση μόνο με την φωτογραφία και το βίντεο, αλλά μία συνολική βοήθεια σε όλα τα θέματα και την οργάνωση του μυστηρίου σας.
Αυτός είναι ένας από τους λόγους που πριν το μυστήριο, θα συναντηθούμε όχι μόνο για να δείτε δουλειά μου, αλλά για να σας μάθω, έτσι ώστε να αποδώσω μέσα από τις εικόνες μου, αυτό που εσείς θέλετε.

Μπορείτε να δείτε δουλειά μου στο:
fb: anamnhseis.gr studio ή στο
instagram: pavlitokar.
Μπορείτε να δείτε ακόμη
video trailers στο
vimeo: Paul Karamanos videography &
Video clips στο
you tube: paul karamanos channel.

Είμαι στη διάθεσή σας για προσωπική συνάντηση.
Pavlito
6932001003

Προσφορές: Δείτε όλες τις προσφορές

Hotel Photography

Κοινωνικές Εκδηλώσεις

Ελεύθερη Φωτογράφιση

Καλλιτεχνικές

Εταιρικές Εκδηλώσεις

Food Photography

Διάφορα

Γάμος

Βάπτιση