Καλλιτεχνικές

10 εύκολοι τρόποι να φαίνεστε καλύτερα σε Selfies

από Anthi Damvakeraki

10 εύκολοι τρόποι να φαίνεστε καλύτερα σε Selfies

Η λήψη της τέλειας selfie είναι πιο δύσκολη από ό,τι φαίνεται. Από ζητήματα φωτισμού έως κηλίδες δέρματος έως περιορισμένο εύρος βραχίονα, υπάρχουν συχνά πολλά πράγματα στο παιχνίδι που σας εμποδίζουν να βάζετε το καλύτερο πρόσωπό σας. Προτού μοιραστείτε ένα άλλο selfie στα κοινωνικά μέσα, μάθετε πώς να φαίνεστε καλύτερα σε selfies με μερικά εύκολα (και κυρίως δωρεάν) κόλπα του εμπορίου.

1. Αναζητήστε φυσικό φως

Το φυσικό φως είναι πάντα το πιο κολακευτικό, οπότε αν είναι δυνατόν, τραβήξτε τις selfies σας έξω. Ωστόσο, η λήψη σε εξωτερικούς χώρους έχει και τις προκλήσεις της. Ο φωτεινός ήλιος του μεσημεριού μπορεί να προκαλέσει σπασμένα μάτια, σκληρές σκιές και φουσκωμένες ανταύγειες, οπότε τοποθετήστε τον εαυτό σας με τον ήλιο πίσω από το κεφάλι σας. Θα φωτίσετε και τα μαλλιά σας θα μοιάζουν με λαμπερά, κάτι που είναι πάντα πολύ πιο όμορφο.

Εναλλακτικά, μπορείτε να σταθείτε στη σκιά ενός κτιρίου ή ενός δέντρου. Προσέξτε για ασταμάτητο άσχημο φως που φιλτράρεται μέσα από κλαδιά δέντρων - τα φωτεινά σημεία θα υπερεκτίθενται πάντα και θα φαίνονται πολύ φωτεινά στη φωτογραφία.

Κολλημένος μέσα; Επωφεληθείτε από το φυσικό φως που έρχεται από έξω, τραβώντας selfie ενώ είστε σε ένα παράθυρο ή στέκεστε σε μια ανοιχτή πόρτα.

2. Φτιάξτε το τεχνητό φως για εσάς

Εάν βρίσκεστε σε εσωτερικούς χώρους και δεν μπορείτε να βρείτε φυσικό φως - ας πούμε, εργάζεστε σε ένα θάλαμο ή είναι ήδη σκοτεινό έξω - δοκιμάστε να πειραματιστείτε με διαφορετικούς λαμπτήρες και φωτιστικά οροφής, μια συμβουλή που προέρχεται από την Donna Kim, εμπειρογνώμονα Lifestyle και Beauty και δημιουργός του DonnaDaily.com. Οι λάμπες μπορούν να παράγουν μια ποικιλία θερμοκρασιών χρώματος, μερικές από τις οποίες είναι πιο κολακευτικές για τους τόνους του δέρματος από άλλες. Στη συνέχεια, όταν είστε έτοιμοι να πείτε "τυρί", αντιμετωπίστε την πηγή φωτός αντί να την εμποδίσετε με το σώμα σας για μια απαλή, ομοιόμορφη λάμψη.

3. Απενεργοποιήστε το φλας

Το φλας δεν είναι φίλος σας. Εκτός αν σας αρέσει το πώς φαίνονται οι selfies όταν είστε υπερβολικά εκτεθειμένοι και το φόντο είναι μαύρο, θυμηθείτε να απενεργοποιήσετε το φλας στη φωτογραφική σας μηχανή πριν στοχεύσετε στο πρόσωπό σας. Τα φλας της κάμερας λειτουργούν καλύτερα για να φωτίζουν τα αντικείμενα σε ενδιάμεση απόσταση, αλλά όταν χρησιμοποιούνται από κοντά, το έντονο φως τους θα σας πλένει σχεδόν πάντα.

4. Ρυθμίστε την έκθεση και την ισορροπία λευκού

Η ενσωματωμένη κάμερα του τηλεφώνου σας θα σας επιτρέψει να προσαρμόσετε την έκθεση απλώς πατώντας στην οθόνη. Εάν το κουτί που μετρά την έκθεση τοποθετείται σε κάτι σκοτεινό όπως μια σκιά, η εικόνα θα ρυθμιστεί αυτόματα και θα γίνει πιο φωτεινή. Εάν αιωρείται σε κάτι φωτεινό, η εικόνα στην οθόνη σας θα γίνει πιο σκοτεινή. Για αυτήν τη σωστή έκθεση στην selfie σας, πατήστε την οθόνη έτσι ώστε το πλαίσιο να είναι στο κέντρο του προσώπου σας.

5. Βρείτε την καλύτερη γωνία σας

Είναι εκπληκτικό τι διαφορά μπορεί να κάνει μια απλή κλίση του κεφαλιού. Τραβήξτε μερικές ασκήσεις, μετακινώντας το πρόσωπό σας αριστερά και δεξιά και στη συνέχεια σηκώστε και κατεβάζοντας λίγο το πηγούνι σας μέχρι να βρείτε την πιο κολακευτική σας γωνία. Όλοι έχουμε μια πλευρά του προσώπου μας που φαίνεται καλύτερη από την άλλη - ακόμη και τα supermodels.Αντί να κρατάτε την κάμερα ελαφρώς πάνω από το κεφάλι σας, την οποία ο Kim λέει ότι μπορεί να λειτουργήσει όταν τραβάτε μια ομαδική selfie, αλλά φαίνεται αδέξια για μια σόλο λήψη, κρατήστε το τηλέφωνο ακριβώς μπροστά σας με το ένα χέρι. Μην κοιτάς όμως την οθόνη. Αντ 'αυτού, κοιτάξτε κατευθείαν στον φακό της κάμερας ή, για μια πιο ευμετάβλητη selfie, στο πλάι. Γυρίστε το κεφάλι σας και αναζητήστε μια πιο κολακευτική selfie.

6. Χρησιμοποιήστε ένα εναλλακτικό κουμπί απελευθέρωσης κλείστρου

Η μπροστινή κάμερα του τηλεφώνου σας έχει πιθανώς χαμηλότερη ανάλυση από την πίσω κάμερα, οπότε οι selfies ποτέ δεν φαίνονται τόσο έντονες όσο οι παραδοσιακές φωτογραφίες. Δυστυχώς, είναι ακόμη χειρότερο: πατώντας το κουμπί κλείστρου του τηλεφώνου σας, ο ευκολότερος τρόπος για να τραβήξετε μια φωτογραφία, δημιουργεί κάποια αναταραχή - και αυτό μπορεί να προκαλέσει θόλωση.

Μια δημοφιλής εναλλακτική λύση είναι να χρησιμοποιήσετε τα κουμπιά πλευρικής έντασης του τηλεφώνου σας. Όχι μόνο αισθάνονται σαν να πιέζετε την απελευθέρωση κλείστρου σε μια πραγματική κάμερα, αλλά διευκολύνουν τη λήψη selfie με το ένα χέρι.

7. Μετακινήστε την κάμερα πιο μακριά

Όταν τραβάτε ένα selfie, βοηθά να τοποθετήσετε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απόσταση ανάμεσα στον εαυτό σας και το τηλέφωνό σας, καθώς οι κάμερες smartphone τείνουν να δημιουργούν παραμόρφωση του φακού όταν κρατούνται πολύ κοντά. Προφανώς, εάν προσπαθείτε να τραβήξετε μια αυτοπροσωπογραφία που περιλαμβάνει κάτι περισσότερο από το πρόσωπό σας, απλώς κρατώντας το τηλέφωνο στο χέρι δεν θα το κόψετε. Τότε είναι χρήσιμα gadgets όπως selfie sticks.

Χρησιμοποιήστε μια εφαρμογή χρονοδιακόπτη για να τραβήξετε μια selfie από μακριά.

Υπάρχουν επίσης μικρά τρίποδα και βάσεις τηλεφώνου που σας επιτρέπουν να τοποθετήσετε το τηλέφωνό σας σε επιτραπέζια επιφάνεια για να τραβήξετε τη φωτογραφία. Ανάλογα με την τοποθεσία σας, θα μπορούσε επίσης να λειτουργήσει ένα μίνι τρίποδο (ή ακόμα και να κλίνει το τηλέφωνό σας σε ένα μεγαλύτερο, βαρύτερο αντικείμενο). Πραγματοποιήστε λήψη μιας εφαρμογής χρονοδιακόπτη ή επενδύστε σε ένα φθηνό τηλεχειριστήριο κάμερας για να βεβαιωθείτε ότι βρίσκεστε στη θέση σας πριν κυκλοφορήσει το κλείστρο.

8. Σταματήστε το duck face

Πριν από λίγα χρόνια, ήταν μοντέρνο να μοιάζεις σαν να ρουφάς ένα λεμόνι στο selfie σου, γνωστό και ως "duck face. Όπως υποδηλώνει το όνομα, αποδεικνύεται ότι το να ακολουθείτε τα χείλη σας μαζί και προς τα έξω δεν ήταν ιδιαίτερα κολακευτικό. Θυμηθείτε ότι ένα εύκολο, αυθεντικό χαμόγελο φαίνεται σχεδόν πάντα καλύτερο σε selfies από ό, τι το πρόσωπο της πάπιας ή το ψάρι, ανεξάρτητα από την επόμενη δημοφιλή έκφραση του προσώπου.

Αλλά αν χαμογελάτε στην μπροστινή σας κάμερα αισθάνεται αναγκαστική, δοκιμάστε αυτή τη συμβουλή από έναν φωτογράφο: Δώστε λίγο γέλιο πριν πατήσετε το κουμπί απελευθέρωσης κλείστρου. Θα το διαπιστώσετε ότι είναι δύσκολο να γελάσετε χωρίς να χαμογελάσετε.

9. Χρησιμοποιήστε εφαρμογές επεξεργασίας φωτογραφιών

Παρά τις καλύτερες προσπάθειές σας να τραβήξετε με σωστό φωτισμό και να τραβήξετε μόνο την καλή σας πλευρά, μερικές φορές οι selfies πρέπει να ρυθμιστούν καλύτερα μετά την παραγωγή. Οι εφαρμογές επεξεργασίας φωτογραφιών μπορούν να φωτίσουν τις σκοτεινές εικόνες, να προσθέσουν περισσότερο κορεσμό και να αλλάξουν την απόχρωση μιας φωτογραφίας.

Υπάρχουν ακόμη και εφαρμογές επεξεργασίας φωτογραφιών που μπορούν να αφαιρέσουν κηλίδες, απαλό δέρμα, να προσθέσουν όγκο στα μαλλιά ή ακόμη και να προσθέσουν μάσκαρα και κραγιόν.

10. Προσθέστε σε ένα φίλτρο

Εάν δεν σας ενδιαφέρει να κάνετε μικροσκοπικές αλλαγές όπως να ρυθμίσετε τις καμπύλες ή να χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο κλώνου για να δημιουργήσετε καθαρό δέρμα, μπορείτε να αλλάξετε γρήγορα την εμφάνιση του selfie σας προσθέτοντας ένα φίλτρο.

Aνθή Δαμβακεράκη

Photographer

www.anthidamva.com

Ψάχνεις φωτογράφο για γάμο, βάφτιση ή άλλη κοινωνική εκδήλωση; Θέλεις να προβάλεις την επιχείρηση σου μέσα απο το μάτι ενός έμπειρου και επαγγελματία φωτογράφου; Βρες τον κατάλληλο φωτογράφο για οποιαδήποτε προσωπική ή επαγγελματική σου ανάγκη εύκολα και γρήγορα.

New @ Photoshooter? Καλωσήρθες στο καλύτερο μέρος για να βρεις τον φωτογράφο που ψάχνεις!
Photoshooter.gr © 2014 All Rights Reserved.