Διάφορα

Pet Photography

από Σοφία Τζιράρκα

Pet Photography

Τα κατοικίδια θεωρούνται ισότιμα μέλη της οικογένειας μας. Μοιράζονται μοναδικές στιγμές μαζί μας, και οι περισσότεροι, τα αντιμετωπίζουμε όπως τα παιδιά μας ή τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Ωστόσο, μια επαγγελματική φωτογράφιση του κατοικιδίου μας, δεν είναι εύκολη υπόθεση. Είναι ευκολότερο να τραβήξετε το ζωάκι σας με το κινητό σας την ώρα που παίζει, τρώει η κοιμάται δίπλα σας, παρά να το «στήσετε» απέναντι από μια κάμερα και έναν επαγγελματία φωτογράφο που δεν τον έχει δει ποτέ! Αυτό είναι φυσικά κατανοητό, επειδή τα ζωάκια μας δεν καταλαβαίνουν πραγματικά τι προσπαθούμε εκείνη τη στιγμή να κάνουμε!

Πόσο δύσκολο λοιπόν είναι να βάλουμε ένα σκυλάκι η ένα γατάκι στην διαδικασία να κάνει μια επαγγελματική φωτογράφιση;

Η επαγγελματική φωτογράφιση κατοικίδιων ζώων,  -pet photography- όπως ονομάζεται στον φωτογραφικό κλάδο, χρειάζεται πολλή κατάρτιση και γνώση, αλλά πάνω από όλα χρειάζεται ο φωτογράφος να αγαπά τα ζώα και να έχει απεριόριστη υπομονή μαζί τους. Μόνο τότε θα μπορέσει  να τραβήξει πραγματικά καλές φωτογραφίες που να αφηγούνται μια όμορφη ιστορία.

Κατά τη διάρκεια της φωτογράφισης πρέπει να μπορούμε να κρατάμε το ζωάκι μας ήρεμο και χαρούμενο. Είναι σημαντικό ο ιδιοκτήτης του ζώου, να βρίσκεται κοντά μας ,για να μπορεί να δίνει τις απαραίτητες «εντολές» στον φίλο μας επειδή τον γνωρίζει και του έχει εμπιστοσύνη.

Πολλές είναι οι φορές που οι ιδιοκτήτες επιλέγουν να κρατάνε μαζί τους ένα αγαπημένο αντικείμενο του κατοικίδιου, όπως μια φορεσιά, ένα κουκλάκι η το αγαπημένο τους παιχνίδι. Τα πράγματα με τις μυρωδιές του ζώου μας, το βοηθάνε να προσαρμοστεί ευκολότερα στο περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται και να «δει» την όλη διαδικασία ως παιχνίδι.

Για τους σκύλους, μια επαγγελματική φωτογράφιση, είναι ένα εύκολο παιχνίδι γιατί από τη φύση τους, έχουν μάθει να ακούνε  τις εντολές του ιδιοκτήτη τους και χαίρονται με την επιβράβευση της λιχουδιάς που θα τους δώσει!

Οι γάτες, είναι λίγο πιο «ζόρικες» σε μια επαγγελματική φωτογράφιση, και αυτό γιατί είναι ζωάκια που στρεσάρονται πάρα πολύ εύκολα όταν αλλάζουν περιβάλλον. Οι γάτες από την φύση τους, δεν αρέσκονται στις μετακινήσεις, πόσο μάλλον όταν πρέπει να μετακινηθούν για να βγάλουν απλά φωτογραφίες!

Συνήθως, συμβουλεύουμε τους ιδιοκτήτες γατών πως ένα βαζάκι με τις αγαπημένες τους λιχουδιές η το κρεμαστό παιχνίδι που τόσο αγαπάνε να τα έχουνε μαζί τους, καθώς  αποφορτίζουν τα γατάκια από το στρές, αλλά μας δίνουν και όμορφες παιχνιδιάρικιες πόζες!

Η φωτογράφιση κατοικιδίων μπορεί να γίνει οπουδήποτε. Από ένα επαγγελματικό στούντιο φωτογράφισης μέχρι  και την πολυθρόνα του σπιτιού μας όπου κάθεται αναπαυτικά η γάτα μας. Μπορεί αν θέλει να συμμετέχει η όχι ο ιδιοκτήτης, η οικογένεια, ένα άλλο ζωάκι που ζουν παρέα κλπ. Το μόνο σίγουρα που θα χρειαστούμε είναι ένας καλός,pet lover φωτογράφος και η καλή μας διάθεση!

Ψάχνεις φωτογράφο για γάμο, βάφτιση ή άλλη κοινωνική εκδήλωση; Θέλεις να προβάλεις την επιχείρηση σου μέσα απο το μάτι ενός έμπειρου και επαγγελματία φωτογράφου; Βρες τον κατάλληλο φωτογράφο για οποιαδήποτε προσωπική ή επαγγελματική σου ανάγκη εύκολα και γρήγορα.

New @ Photoshooter? Καλωσήρθες στο καλύτερο μέρος για να βρεις τον φωτογράφο που ψάχνεις!
Photoshooter.gr © 2014 All Rights Reserved.