Πορτραίτα & Studio

Μυστικά για να Τραβήξεις Όμορφα Πορτραίτα Σκύλων

από Photoshooter.gr

Μυστικά για να Τραβήξεις Όμορφα Πορτραίτα Σκύλων

Να είσαι υπομονετικός

 «Δώσε στους σκύλους λίγο χρόνο, για να συνηθίσουν ότι βρίσκεσαι δίπλα τους και να χαλαρώσουν. Ο κηδεμόνας του σκύλου παίζει μεγάλο ρόλο στο να διασκεδάσει το σκύλο, αλλά μερικές φορές οι κηδεμόνες είναι ακόμα πιο αγχωμένοι από τα σκυλιά. Τότε πρέπει να προσπαθήσεις να τους ηρεμήσεις. Οι σκύλοι, ή οποιοδήποτε άλλο ζώο, δεν πρέπει ποτέ να ταλαιπωρούνται για να κάνουν κάτι.»

Άφηνε τους σκύλους να εξερευνήσουν το studio ή την περιοχή

 «Η ατμόσφαιρα θα πρέπει πάντα να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο χαλαρωτική, το οποίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τα πορτραίτα.»

 Ζήτα από πριν από τον κηδεμόνα του σκύλου να φέρει μαζί το αγαπημένο παιχνίδι του σκύλου ή λειχουδιές

 «Φυσικά ένας καλά εκπαιδευμένος σκύλος είναι ένα πλεονέκτημα, αλλά μερικές φορές το μοντέλο σου έχει τη δικιά του ή τη δικιά της προσωπικότητα. Τότε πρέπει να προσπαθήσεις να τους πείσεις με κάτι που πραγματικά τους αρέσει – είτε είναι φαγώσιμο, είτε παιχνίδι. Ζήτα από πριν από τον κηδεμόνα του να φέρει το αγαπημένο παιχνίδι του σκύλου ή την αγαπημένη λειχουδιά του, αλλά περίμενε να δεις αν είναι πραγματικά απαραίτητο να τα χρησιμοποιήσεις. Μερικές φορές οι σκύλοι ενθουσιάζονται πάρα πολύ όταν τους δείχνεις το αγαπημένο τους παιχνίδι ή φαγητό. Αφιέρωσε μερικά λεπτά παρατηρώντας το σκύλο και τη συμπεριφορά του, για να δεις πώς μπορείς να προσπαθήσεις να τραβήξεις την προσοχή του. Κάθε σκύλος είναι διαφορετικός και κάθε σκύλος χρειάζεται διαφορετική προσέγγιση. Αυτό είναι κάτι που πραγματικά μου αρέσει σε αυτή τη δουλειά.»

 Πάρε ένα βοηθό

 «Ένας καλά εκπαιδευμένος σκύλος είναι αναμφίβολα επαγγελματίας, αλλά μερικοί απλά δεν υπακούν σε εντολές, έτσι είναι πάντα καλό να έχεις κάποιον για να σε βοηθήσει. Παρόλο που μπορείς να έχεις εξαιρετικές, αυθόρμητες λήψεις ενώ η δράση ξεδιπλώνεται, θα έχεις πιο προβλέψιμα αποτελέσματα όταν είσαι ικανός να κατευθύνεις το σκύλο.»

 Τράβηξε την προσοχή τους χρησιμοποιώντας ήχους

 «Μερικοί σκύλοι αντιδρούν στο φαγητό ή τα παιχνίδια. Άλλοι απλά δεν ενδιαφέρονται για τίποτα από τα δύο. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα παιχνίδι που κάνει θόρυβο, για να τραβήξεις την προσοχή του σκύλου. Βάλε το βοηθό σου να κρατάει το παιχνίδι πίσω από το κεφάλι σου και να προκαλέσει θόρυβο με αυτό. Αλλά πρόσεχε! Μερικοί σκύλοι δε θα κάτσουν να περιμένουν, θα πηδήξουν προς το παιχνίδι, πράγμα το οποίο θα κατέστρεφε το πορτραίτο που σκοπεύεις να τραβήξεις. Αλλά θα μπορούσες επίσης να κερδίσεις μια έκπληκτη έκφραση από ένα σκύλο, που κοιτάει κατευθείαν στην φωτογραφική μηχανή σου. Δοκίμασε αρκετούς ήχους και δες τι συμβαίνει. Προσπάθησε να σφυρίξεις ή να βουίξεις. Μπορείς να κατεβάσεις εφαρμογές με ήχους ζώων στο κινητό σου. Ξεκίνα κάθε θόρυβο σε πολύ χαμηλή ένταση. Αυτό συνήθως λειτουργεί καλύτερα, απ’ ότι με δυνατούς θορύβους. Πάντα πρόσεχε να μην τρομάξεις το ζώο.»

 

 

 Klassy Goldberg, https://iso.500px.com

 https://iso.500px.com/elke-vogelsang-interview/

 Φωτογραφίες: Elke Vogelsang

Ψάχνεις φωτογράφο για γάμο, βάφτιση ή άλλη κοινωνική εκδήλωση; Θέλεις να προβάλεις την επιχείρηση σου μέσα απο το μάτι ενός έμπειρου και επαγγελματία φωτογράφου; Βρες τον κατάλληλο φωτογράφο για οποιαδήποτε προσωπική ή επαγγελματική σου ανάγκη εύκολα και γρήγορα.

New @ Photoshooter? Καλωσήρθες στο καλύτερο μέρος για να βρεις τον φωτογράφο που ψάχνεις!
Photoshooter.gr © 2014 All Rights Reserved.