Γάμος

Φωτογράφιση Γάμου - Επάγγελμα ή Τέχνη?

από Visual Life Photography

Φωτογράφιση Γάμου - Επάγγελμα ή Τέχνη?

Φωτογράφιση Γάμου, όπως όλα τα επαγγέλματα, απαιτεί εμπειρία και γνώση που στηρίζεται στην πρακτική εξάσκηση και αποκτάται με την πάροδο του χρόνου. Δεν περιορίζεται μόνο στο "τράβηγμα" των φωτογραφιών. Εξίσου σημαντική είναι επεξεργασία, η οποία μπορεί να είναι εξαιρετικά χρονοβόρα. Χρειάζεται επίσης επαγγελματικός εξοπλισμός, ο οποίος θα εξασφαλίσει την υψηλή ποιότητα των φωτογραφιών, ακόμα και με τις πιο δύσκολες συνθήκες φωτισμού.

Όλα αυτά δεν είναι όμως αρκετά για να θεωρήσουμε την φωτογραφία έργο τέχνης. Σε αρχική συνεδρίαση της Φωτογραφικής Εταιρείας του Λονδίνου, που ιδρύθηκε το 1853, ένα από τα μέλη παραπονέθηκε, ότι αυτή η νέα τεχνική - η φωτογράφιση - είναι  "πολύ κυριολεκτική για να ανταγωνιστεί με έργα τέχνης", καθώς, όπως είπε  "είναι ανίκανη να ανυψώσει τη φαντασία". Χρειάστηκε πολύς χρόνος για την φωτογραφία να γίνει αποδεκτή ως τέχνη.

Σήμερα πρόκειται για έναν τομέα που επιδιώκει επίμονα ταυτότητα και ορισμό, προσωπικά όμως δεν πιστεύω να υπάρχει μια «σωστή» περιγραφή. Πιστεύω όμως, οτι μια φωτογραφία που εκφράζει την δημιουργικότητα και φαντασία του φωτογράφου και προκαλεί στις ανθρώπινες αισθήσεις, διεγείροντας τον νου ή το συναίσθημα, μπορεί να ονομασθεί έργο τέχνης. Γιατί το τελικό αποτέλεσμα, δηλαδή η εικόνα που δημιουργεί ένας φωτογράφος, εξαρτάται από το ταλέντο και την αισθητική ματιά του, από την ευαισθησία και αντίληψη του.

Ψάχνεις φωτογράφο για γάμο, βάφτιση ή άλλη κοινωνική εκδήλωση; Θέλεις να προβάλεις την επιχείρηση σου μέσα απο το μάτι ενός έμπειρου και επαγγελματία φωτογράφου; Βρες τον κατάλληλο φωτογράφο για οποιαδήποτε προσωπική ή επαγγελματική σου ανάγκη εύκολα και γρήγορα.

New @ Photoshooter? Καλωσήρθες στο καλύτερο μέρος για να βρεις τον φωτογράφο που ψάχνεις!
Photoshooter.gr © 2014 All Rights Reserved.