Γάμος

Λάθη στις Φωτογραφίες Γάμου που Κάνουν οι Αρχάριοι Φωτογράφοι

από Photoshooter.gr

Λάθη στις Φωτογραφίες Γάμου που Κάνουν οι Αρχάριοι Φωτογράφοι

Το λευκό φόρεμα της νύφης είναι ένα από τα πιο σημαντικά θέματα των περισσότερων γάμων και μπορεί να προκαλέσει πραγματικό πονοκέφαλο για κάποιον που θέλει να το φωτογραφίσει σωστά.

Ο χειρότερος εφιάλτης κάθε φωτογράφου γάμου είναι να το υπερεκθέσει, έτσι ώστε να φαίνεται σαν μια μάζα λαμπρού λευκού, χωρίς λεπτομέρειες. Αλλά και το αντίθετο, η υποέκθεση, το κάνει να μοιάζει βρώμικο και γκρι.

Ευτυχώς, λίγη υποέκθεση μπορεί να διορθωθεί μετά τη λήψη, αλλά πρέπει να είναι μόνο λίγη, για να αποφύγεις το να χάσεις τις λεπτομέρειες από το σκούρο κοστούμι του γαμπρού και το να δημιουργηθεί θόρυβος στις σκιές.

Ιδανικά, πρέπει να χρησιμοποιήσεις κάποια έκθεση που παράγει εικόνες με λεπτομέρειες σε όλο τους το σύνολο.

Αυτό είναι ένα πεδίο όπου οι ψηφιακές μηχανές έχουν ένα τεράστιο πλεονέκτημα απέναντι στις αναλογικές μηχανές, επειδή μπορείς να ελέγξεις αμέσως την έκθεση, μόλις κάνεις μια λήψη, και να την προσαρμόσεις κατάλληλα.

Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις την υποστηρικτική ευκολία της αυτόματης έκθεσης της φωτογραφικής μηχανής (bracketing) για να τραβήξεις μια σειρά εικόνων με διαφορετικές εκθέσεις σε γρήγορη διαδοχή, χωρίς επιπλέον κόστος.

Ενεργοποίησε την παρουσίαση ιστογράμματος της μηχανής σου και βάλε στόχο να παράγεις εικόνες που έχουν κορύφωση προς το δεξί άκρο της κλίμακας, αλλά χωρίς τεράστια κορύφωση στο τέλος.

Μπορεί επίσης να είναι χρήσιμο το να ανοίξεις την προειδοποίηση υψηλής φωτεινότητας (highlight warning) ώστε οι καμένες περιοχές να αστράψουν σ’ εσένα αμέσως μόλις γίνει η λήψη και έτσι μπορείς να τραβήξεις ξανά.

 Angela Nicholson, http://www.digitalcameraworld.com/

http://www.digitalcameraworld.com/2013/07/31/10-wedding-photography-mistakes-every-beginner-will-make-and-why-its-ok/

Ψάχνεις φωτογράφο για γάμο, βάφτιση ή άλλη κοινωνική εκδήλωση; Θέλεις να προβάλεις την επιχείρηση σου μέσα απο το μάτι ενός έμπειρου και επαγγελματία φωτογράφου; Βρες τον κατάλληλο φωτογράφο για οποιαδήποτε προσωπική ή επαγγελματική σου ανάγκη εύκολα και γρήγορα.

New @ Photoshooter? Καλωσήρθες στο καλύτερο μέρος για να βρεις τον φωτογράφο που ψάχνεις!
Photoshooter.gr © 2014 All Rights Reserved.