Γάμος

Τα Στυλ Γαμήλιας Φωτογραφίας που Πρέπει να Γνωρίζεις

από Photoshooter.gr

Τα Στυλ Γαμήλιας Φωτογραφίας που Πρέπει να Γνωρίζεις

Όταν διαλέγεις ποιος θα φωτογραφίσει το γάμο σου, στην ουσία διαλέγεις την απόφασή του για το προσωπικό του στυλ – όπως ακριβώς διαλέγεις τα χρώματά σου ή το σημείο της τελετής. Μάθε ποιες είναι οι επιλογές σου, που θα σε βοηθήσουν να αποφασίσεις για το τι θέλεις.

Ψηφιακή

Η πρώτη απόφαση που πρέπει να πάρεις είναι αν θα προχωρήσεις ψηφιακά ή αναλογικά (ή και τα δύο, πράγμα το οποίο κάνουν κάποιοι φωτογράφοι). Ο ψηφιακός τρόπος φωτογράφισης είναι ο πιο κοινός. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα; Ο χρόνος – ανάλογα με το φωτογράφο σου, θα μπορούσες να δεις λήψεις μερικές μέρες μόνο μετά από το γάμο σου. Οι ψηφιακές μηχανές μπορούν να τραβήξουν σε πολύ χαμηλό φωτισμό – διαμάντι όταν φωτογραφίζεις έναν γάμο σε εσωτερικό χώρο το απόγευμα. Και χάρη στην οθόνη παρουσίασης, ο φωτογράφος σου μπορεί να δει τις λήψεις και να τις προσαρμόσει κατάλληλα. «Ένας ψηφιακός φωτογράφος έχει περισσότερη ελευθερία να εξερευνήσει τις επιλογές του φωτισμού και τις γωνίες» λέει η Jasmine Star από το Jasmine Star Photography. «Μπορείς να διευρύνεις τα σύνορα της δημιουργικότητας σου, χωρίς τα όρια του φιλμ». Αυτό για ‘σένα σημαίνει πολλές εικόνες, από τις οποίες μπορείς να διαλέξεις, όταν φτιάχνεις το άλμπουμ σου.

Αναλογική

Οι λήψεις με φιλμ έχουν απαλή, οργανική ποιότητα. «Το φιλμ έχει καλύτερη εμβέλεια, εικονίζοντας από τις ανταύγειες του φωτός ως και τις σκιές», λέει ο Braedon Flynn από το Braedon Photography. Αλλά το να φωτογραφίζεις με φιλμ έχει περισσότερη δουλειά και επίσης μεγαλύτερο κόστος. Εκτός του ότι αγοράζεις τα φιλμ, η επεξεργασία των εικόνων παίρνει χρόνο. «Το κόστος μου σε φιλμ και επεξεργασία είναι περίπου 1500$ για κάθε γάμο», λέει ο Flynn. «Περιμένω να πάρω τις φωτογραφίες από το εργαστήριό μας και έπειτα πρέπει να τις επεξεργαστώ, έτσι χρειάζομαι περίπου τέσσερις εβδομάδες για να παραδώσω».

Κλασική

Μόλις πάρεις μια απόφαση για το δίλημμα ψηφιακή ή αναλογική φωτογραφία, είναι καιρός να σκεφτείς την όψη των φωτογραφιών σου. Όπως αυτές στο γαμήλιο άλμπουμ των παππούδων σου ή των γονιών σου, οι κλασικές εικόνες είναι εκείνες που αντέχουν στο τεστ του χρόνου – εκπληκτικές, λαμπρές και λίγο επίσημες. Αυτές οι φωτογραφίες καθρεφτίζουν την πραγματικότητα (παρόμοιες με το ντοκιμαντέρ), αλλά εμπνέονται από την καλλιτεχνική άδεια του φωτογράφου. « Σας φωτογράφος, πάντα περιμένεις και παρατηρείς και σκέφτεσαι τι μπορώ να δημιουργήσω από τις συνηθισμένες στιγμές», λέει η Genya O’Neall από το Vue Photography. «Όταν τα πράγματα συμβαίνουν φυσικά, είναι το καλύτερο». Αγαπάς αυτό το στυλ; Ζήτα να φωτογραφηθούν οι απλές στιγμές. «Είναι δουλειά ενός φωτογράφου να κάνει το συνηθισμένο σου όμορφο», λέει η O’Neall. «Αν σου αρέσει μια κλασική μορφή, ενημέρωσέ τον ότι θα ήθελες μια μοντέρνα εκδοχή των λήψεων που βλέπεις εδώ και χρόνια».

Καλλιτεχνική

 

«Δε χρειάζεται όλα τα πορτραίτα να δείχνουν το ζευγάρι να πιάνει όλο το κάδρο και να κοιτάζει στην κάμερα», λέει η φωτογράφος Angelica Glass. «Με το Pinterest να αναλαμβάνει γάμους, είναι εύκολο τα πράγματα να μοιάζουν ίδια – όταν μπορείς να προσφέρεις μοναδικές και καλλιτεχνικές στιγμές που είναι μόνο για εκείνο το ζευγάρι, γίνεται πολύ ιδιαίτερο». Η φωτογραφία δεν έχει απλά να κάνει με το φωτογράφο. Η θέληση ενός ζευγαριού να διασκεδάσει και να απολαύσει τη στιγμή μπορεί να μεταφέρει μια φωτογραφία στο επόμενο επίπεδο, λέει η Glass.

Lifestyle

«Η φωτογραφία lifestyle είναι ένα επανακαθορισμένο φωτορεπορτάζ», λέει ο φωτογράφος Allan Zepeda. «Είναι ειλικρινής, ακόμα και όταν γίνεται με κάποια κατεύθυνση και styling – έχει μια προσιτή αίσθηση και ένα χαλαρό αποτέλεσμα». Ένας καλός φωτογράφος θα αναζητήσει στιγμές, αλλά επίσης θα καθορίσει τη σκηνή, λέει ο Zepeda.

Δραματική

Ο φωτισμός είναι το συστατικό - κλειδί της δραματικής φωτογραφίας. «Η φωτογραφία με φλας εκτός κάμερας είναι κάτι με το οποίο πολλοί φωτογράφοι ασχολούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα, μέχρι να το τελειοποιήσουν», λέει η Vanessa Joy από το Vanessa Joy Photography. «Χρειάζεται να είσαι ικανός να δημιουργήσεις το δικό σου φως με κάποιον άλλο τρόπο, αν ο ήλιος δε συνεργάζεται την ημέρα του γάμου». Όταν διαλέγεις το φωτογράφο σου, ψάξε για έναν ή δύο γάμους παρόμοιους με αυτόν που σχεδιάζεις. «Οποιοσδήποτε μπορεί να τραβήξει μια θαυμάσια φωτογραφία εδώ κι εκεί, αλλά αυτό που ξεχωρίζει έναν πραγματικό επαγγελματία είναι η ικανότητά του να πάρει εκπληκτικές φωτογραφίες, με συνέπεια, αιχμαλωτίζοντας κάθε στιγμή από τη μέρα του γάμου», λέει η Joy.

Ντοκιμαντέρ

Αντί για στημένες ή πολύ στυλιζαρισμένες φωτογραφίες, η φωτογραφία ντοκιμαντέρ περιλαμβάνει ειλικρινείς ή αυθόρμητες εικόνες ανθρώπων, στολισμού και δράσης – στη στιγμή. «Διαλέγω γωνίες και φόντα που κάνουν τα πάντα να φαίνονται στα καλύτερά τους», λέει η φωτογράφος Charlotte Jenks Lewis. «Και μόλις το κάνω αυτό, προσπαθώ να τραβήξω κάτι αληθινό από το ζευγάρι». Αναζητώ έναν οικείο χώρο για τα ομαδικά πορτραίτα. «Έχεις περισσότερη αλληλεπίδραση με τον καθένα και έτσι θα δημιουργήσεις καλύτερες στιγμές», λέει η Lewis .

Ψάχνεις φωτογράφο για γάμο, βάφτιση ή άλλη κοινωνική εκδήλωση; Θέλεις να προβάλεις την επιχείρηση σου μέσα απο το μάτι ενός έμπειρου και επαγγελματία φωτογράφου; Βρες τον κατάλληλο φωτογράφο για οποιαδήποτε προσωπική ή επαγγελματική σου ανάγκη εύκολα και γρήγορα.

New @ Photoshooter? Καλωσήρθες στο καλύτερο μέρος για να βρεις τον φωτογράφο που ψάχνεις!
Photoshooter.gr © 2014 All Rights Reserved.